Aivan oikein. Ne, jotka suunnittelevat, mitä tekevät. Jotka eivät tartu ensimmäiseen eteen tulevaan asiaan aamukahvista selvittyään, vaan miettivät, mikä on tärkeintä tänään. Eikä vain tänään, vaan nyt. Heti.
”No, sehän on helppoa niille, jotka ovat tarkkoja luonteeltaan, ja niille, jotka ovat hallinnollisissa hommissa”, on nopea ja ehkä hiukan puolusteleva kommentti. Mutta mitä havainnot kertovatkaan: innovoinnin syntyjuurilla työskentelevä designer on uskomattoman systemaattinen, suunnitteleva ja ennakoiva – ja menestynyt hienosti vuosikaudet. Koulutussuunnittelija puolestaan on hukkua epämääräisiin, työhuoneessa tulviviin lippuihin ja lappuihin, ja selviää päivästä vain luottamalla muiden muistiin.
Miksi päivän ”must-do” listaus on niin tärkeä? Koska meillä on todellisuudessa mahdollisuus vaikuttaa vain tähän hetkeen. Tulevaisuutta pitää ehdottomasti suunnitella, mutta sitä toteutetaan nykyhetkien ketjussa.
Ei kysy ammattia tai ihmistyyppiä; kaikki ihmiset tuntuvat saavan aikamoiset "kicksit" siitä, että tehtävälista lyhenee yhdellä kohdalla. Aikaan saamisen tunne on arjen suuria iloja. Vaikutus paljon puhuttuun työhyvinvointiin on suora. Samoin businekseen!
Lue aiheesta lisää:
http://925design.fi/
Kiitos hyvästä kirjoituksesta Päivi! Omasta mielestäni nimenomaan työpäivän oikea aloitustapa on erityisen tärkeää menestyksen ja oman hyvinvoinnin kannalta. Käsittelen asiaa mm. tässä kirjoituksessani: http://viisaampaatyota.com/2014/04/08/tehokkuustohtori-sampo-sammaliston-viikon-tehokkuusvinkki-aamun-aloittaminen/
VastaaPoista-Sampo
Kiitos Sampo! Tuon linkkisi taakse kannattaa lukijoiden kurkistaa, sieltä saa lisää vahvistusta tälle meidän yhteiselle teesillemme!
VastaaPoista